Wil je reageren op de blog of de screenshots?

Registreren

Intranet Afkijken

 • Intranet in Zorg en Welzijn​ | event op 4 juni 2019

  ProfielfotoAlex van Schooten May 13, 2019 1235 keer bekeken 0 comments

  Op 4 juni 2019 vindt in Nieuwegein Intranet in Zorg en Welzijn plaats. Een inspirerende bijeenkomst over (sociaal) intranet en online community’s in deze sector. Stel zelf je programma samen en kies uit een breed aanbod aan presentaties en interactieve sessies.

  Presentaties en interactieve sessies over thema’s zoals: 

  • Sociaal intranet als middel om de interne communicatie te verbeteren
  • Adoptie: zo zorg je ervoor dat het platform meer gaat leven
  • Community-management: hoe stimuleer je medewerkers om over schotten en locaties heen samen te werken?

  Webmasters geven een presentatie over hun platform. Daaronder:

  • Ziekenhuis Gelderse Vallei: minder mailen dankzij sociaal intranet
  • zorginstelling Dichterbij: medewerkers worden ontzorgd door het intranet
  • Joris Zorg: verbinding staat centraal

  Aanmelden
  Aanmelden kan op  www.intranetindezorg.nl

 • Content op het intranet: dit zijn de punten waar je aan moet denken

  ProfielfotoAlex van Schooten May 13, 2019 1071 keer bekeken 0 comments

  Veel intranetten zijn net omgevallen boekenkasten: een berg aan informatie die nauwelijks geordend is. Dat kan natuurlijk een stuk beter. Maar waar moet je dan aan denken? Hoe pak je zoiets aan? Christiaan Lustig van het bureau Brayton House schreef daar onlangs een praktisch artikel over. Bij de bijeenkomst Intranet in Zorg en Welzijn op 4 juni 2019 verzorgt Pleun Luijkx van Brayton House een interactieve sessie over content. Christiaan leidt een interactieve sessie over doelgroepen bij de bijeenkomst Meer resultaat met intranet en de digital workplace op 25 juni 2019.

 • Meer resultaat met intranet en de digital workplace| Event op 25 juni 2019

  ProfielfotoAlex van Schooten May 06, 2019 990 keer bekeken 0 comments

  Op 25 juni 2019 is in Eindhoven de bijeenkomst ‘Meer resultaat met intranet en de digital workplace’. Een kleinschalig en praktijkgericht event voor organisaties die écht succes  willen hebben  met hun platform. Met veel aandacht voor de laatste trends en tools.

  Inspirerende presentaties en interactieve sessies over thema’s zoals:  
  - Van Slack tot Workplace van Facebook. En van Microsoft Teams  tot een sociaal intranet zoals Embrace, Mett of Triptic. Wat is er  op de markt van enterprise social media? En welke tool is voor mijn organisatie het meest geschikt?
  - Hoe kan een digital workplace medewerkers ondersteunen bij hun dagelijks werk?
  - Hoe verkoop ik mijn intranet aan directie of bestuur(het opstellen van een businesscase)?

  Webmasters geven een presentatie over hun platform. Onder andere:
  - gemeente Sittard-Geleen
  - ASAP: Belgische HR-dienstverlener
  - Ouder- en Kindteams Amsterdam (zorg en welzijn)
  - chipmachinemaker ASML

  Vroegboekkorting
  Profiteer tot en met 4 juni van 50 euro vroegboekkorting. Je betaalt dan slechts 340 euro (ex. btw) per persoon. Komje met meerdere personen? Dankrijg je extra korting.

  Info en inschrijven
  www.resultaatintranet.nl

   

   

 • Prijswinnend intranet van Alliander helpt medewerkers écht bij hun dagelijks werk

  ProfielfotoAlex van Schooten October 29, 2018 2398 keer bekeken 0 comments

  In 2017 won het energienetwerkbedrijf Alliander de Intranet Value Award. Wat maakt het platform zo bijzonder? En wat kunnen andere organisaties daarvan leren? Lees het in deze blogtekst. Meer weten? Bezoek dan Meer resultaat met intranet en de digital workplace op 25 juni 2019. Daar verzorgt Natasja een interactieve sessie.

 • Informatie delen en vinden op het sociaal intranet van Opella

  ProfielfotoAlex van Schooten February 15, 2017 4963 keer bekeken 0 comments

  In oktober 2015 is bij zorgorganisatie Opella een sociaal intranet gelanceerd. Het platform biedt veel mogelijkheden voor interactie. Hoe werkt het intranet in de praktijk en op welke wijze kun je hier je informatie vinden? Een korte uitleg en rondleiding aan de hand van screenshots.

  Opella is een zorgorganisatie op de Veluwe die aan ruim 3600 klanten diensten biedt op gebied van zorg, welzijn en wonen. Voorbeelden zijn thuiszorg, maatschappelijke dienstverlening, hulp bij de huishouding en dagbesteding. De organisatie telt zo’n 2300 medewerkers in zelforganiserende teams. Daarnaast zijn er ongeveer 800 vrijwilligers.

  2015 is door leverancier Embrace bij Opella een nieuw intranet ingevoerd. Het platform kwam in de plaats van een SharePoint-intranet dat volgens communicatieadviseur Anne Zantinge niet gebruiksvriendelijk was en nauwelijks mogelijkheden tot interactie bood.

  Interactie in groepen en op de tijdlijn
  Op het nieuwe platform zijn zo’n 280 groepen actief die worden gebruikt om informatie te delen. “Alle zelforganiserende teams hebben een eigen groep die ondersteuning biedt bij het werk”, zegt Anne. “Hierin worden bijvoorbeeld notulen gedeeld. Vroeger werden die verstuurd per mail, maar ze kwamen soms niet aan of raakten kwijt. Daarnaast zijn er andere groepen die vooral gaan over bepaalde thema's. Zo is er een groep over interne vacatures en ook alle roosteraars zitten bij elkaar in een groep.”

  Volgens Anne wordt het intranet redelijk intensief gebruikt; er worden al veel berichten in de tijdlijn geplaatst en er is in verschillende groepen veel activiteit. Ook de staf en een aantal managers zien de voordelen. “Zij plaatsen regelmatig berichten in de tijdlijn. Medewerkers kunnen daar vragen onder zetten, waarop degene die het bericht plaatst dan weer kan reageren. Iedereen kan dat lezen. Da’s veel eenvoudiger dan vroeger toen dit soort dingen individueel per e-mail werd afgehandeld.”

  Screenshots
  Wil je een rondleiding door het intranet van Opella? Bekijk dan de vijf screenshots die Anne in oktober 2016 maakte. Ze geven een prima beeld van het platform. Op alle schermafbeeldingen vind je uitgebreide toelichting. Via het driehoekje rechts in beeld kun je navigeren naar het volgende screenshot. Rechtsboven in beeld is een symbooltje waarmee je de afbeelding kunt vergroten.

   Bekijk de intranet screenshots van Opella