Heb jij een WINtranet?

Ellen van Aken 04-05-2014 3020 keer bekeken 1 reacties

Wat er aan de hand is, weet ik niet, maar op dit moment (mei 2014) lopen er vijf intranetwedstrijden. Nu kun je van alles vinden van wedstrijden, maar de deelnemers zijn wel altijd zo aardig om screenshots van hun intranet te delen met de hele wereld. Daarnaast krijgt de winnaar veel aandacht voor het intranet en zichzelf, dus meedoen aan een wedstrijd kan ook een aardige boost zijn voor je aanzien en je loopbaan! :-) En aangezien je meestal ook een motivatie moet schrijven, is dat ook een goed moment om je intranet's "elevator-pitch" eens bij te werken.

Heb je behoefte aan tijdelijke roem en aandacht, en wil je graag jouw intranet delen met iedereen, doe dan mee aan een van onderstaande wedstrijden:

 1. My Beautiful Intranet van de Digital Workplace Group.
  Dit gaat vooral om een mooi design van de homepage. De wedstrijd is zeer laagdrempelig: je hoeft alleen een screenshot en een korte beschrijving up te loaden. Öok screenshots van mobiele intranets zijn zeer welkom.
  De ESA (European Space Agency), gevestigd in Nederland, heeft enkele jaren gelden gewonnen, en vorig jaar heeft De Nederlandsche Bank een inzending gedaan. Op dit moment zijn er nog geen inzendingen uit Nederland, dus ik wil dit graag bij jullie onder de aandacht brengen!
  Je kunt inzenden tot 16 mei 2014 en op alle inzendingen stemmen tot 23 mei 2014. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens DigitalWorkplaceLive op 3 juni 2014.
  Bekijk de inzendingen en lees meer over deelname, uitslag en prijzen.
 2. Intranet Innovation Awards, van StepTwoDesigns, met James Robertson in Australia.
  Dit is een serieuzere wedstrijd waarbij het vooral gaat om vernieuwende functionaliteiten en concepten van een intranet. Het vereist het invullen van een template en een groot aantal screenshots. De winnaars worden opgenomen in de blogs en presentaties van James Robertson. Op die manier worden de beste ideeën ook breed en langdurig uitgedragen. Pleio, het intranet van de Nederlandse overheid, heeft in 2012 een Gold Award gewonnen voor het concept.
  Je kunt inzenden tot 6 juni 2014 en de winnaars worden bekend gemaakt in augustus/september.
  Meer informatie over deze wedstrijd.
  O ja, en ik zit in de jury dit jaar. Ik ben echt razend benieuwd wat ik allemaal kan verwachten!
 3. Nielsen Norman's Intranet Design Annual 2015: Year's 10 Best Intranets.
  Deze organisatie staat bekend om de gedegen gebruiksvriendelijkheidsonderzoeken, en dat is dan ook waar je intranet hoog op moet scoren, wil je voor een prijs in aanmerking komen. Ook hier is een behoorlijke hoeveelheid werk en screenshots vereist om deel te kunnen nemen, maar als je wint is veel aandacht in de wereldvakpers en van vakgenoten je deel
  In de editie van 2014 heeft triptic, een Nederlands communicatiebureau, een Award gewonnen.
  Meer informatie over inzenden en de data.
 4. Ragan's PR Daily Digital Awards.
  Deze wedstrijd is vooral gebaseerd op communicatie-uitingen, waarbij "Intranet" , "mobile apps", "newsletter", "blog"  en "engagement"  categorieën zijn die lezers van dit blog wel zullen aanspreken. 
  Het is een wedstrijd waarvoor je moet betalen voor deelname dus niet bepaald laagdrempelig. Maar omdat Ragan wel een instituut is binnen de Communicatie- en PR-wereld, schijnt men over elkaar heen te buitelen om mee te mogen doen.
  Nu is 245 dollar niet echt veel, maar ik vind het principe belachelijk. Als organisator heb je namelijk ook veel voordeel van je deelnemers: je hebt analyse- en blog- stof voor maanden en ook je organisatie zelf krijgt publiciteit. Daarnaast maken veel organisaties een rapport van de winnaars dat voor geld verkocht wordt.
  Je kunt inzenden tot 25 juni 2014. 
  Meer informatie over de onderdelen, inzendingen en data.
 5. Thoughtfarmer Best Intranet 2014 Awards.
  Deze wedstrijd is alleen voor organisaties met een intranet dat Thoughtfarmer software gebruikt. Ik heb geen idee of dat in Nederland gebruikt wordt. Deelname is eenvoudig: uploaden van screenshots en het invullen van een beschrijving.
  Je kunt inzenden tot 16 mei 2014 en meer informatie vind je hier.

Let er wel op dat je organisatie toestemming geeft voor deelname, en dat je eventuele gevoelige informatie op je screenshots wegpoetst. Als je wint gaan je screenshots de hele wereld over!

Wie gaat er meedoen aan een van deze competities? Of vind je het maar flauwekul?

Image courtesy of hin255 / FreeDigitalPhotos.net

1  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Arthur Turksma 20-06-14 om 19:58

Inmiddels is bekend geworden dat Intouch van het Nederlandse Dorel Juvenile Europe de My Beautiful Intranet van de Digital Workplace Group heeft gewonnen. Weer een intranet gebaseerd op triptic's Iris Intranet, enige europese winnaar van de Nielsen Norman's Intranet Design Annual 2014.
Een 2e internationale award voor een Nederlands Intranet dus!

Meer info: http://www.digitalworkplacegroup.com/2014/06/04/winners-my-beautiful-intranet-2014-screenshots/